Uitgeverij Weegbree

Cover Fee Liesje, van slapen word je groot

Fee Liesje, van slapen word je groot


Promotie Van slapen word je groot 

Op 12 oktober 2022 zal Klaske Kassenberg haar nieuwe prentenboek Van slapen word je groot voorlezen in de bibliotheek van Hengelo. De illustraties zullen op een groot scherm worden getoond. Het voorlezen wordt ingeleid door Klaske Kassenberg en Fee Ella. Na afloop is er gelegenheid het prentenboek met een korting van 4 euro te kopen en te laten signeren. Bovendien krijgt elke koper bij het boek een echte feeënstaf! 

Aanvang 15:00 uur, het programma zal ongeveer drie kwartier duren. Reserveren is niet nodig.

Het programma is geschikt voor kinderen van ongeveer twee tot vijf jaar met hun begeleider(s) en natuurlijk voor belangstellenden die graag het boek willen kopen.


Van slapen word je groot

In een land hier niet zo ver vandaan, misschien wel om de hoek, woont fee Liesje. Fee Liesje houdt van mama, papa en natuurlijk van fee Lief. Maar het kleine feetje houdt ook van aardbeien, perziken en peren. Op een dag ziet fee Liesje een lekkere peer aan een tak van de perenboom hangen. Haar vleugels zijn nog niet groot en sterk genoeg om haar te dragen en dus gaat fee Liesje op haar tenen staan om de peer te plukken. Maar hoe ze ook probeert, ze kan er niet bij. Nét niet.
Van boosheid en verdriet omdat ze maar een kleine fee is, valt ze onder de perenboom in slaap. Maar als ze wakker wordt, kan ze ineens wél bij de peer! Fee Liesje is reuze blij: ze is gegroeid en nu is ze fee Lies. Van slapen word je groot. Dat is toch zo?

In het prachtig geïllustreerde verhaal spelen twee vogels een belangrijke - maar onbesproken - rol. Ze leven mee met fee Liesje en helpen haar zonder dat fee Liesje dit in de gaten heeft. 
Aan de voorlezer de keus om de kleine luisteraar net als fee Liesje in de waan te laten dat fee Liesje tijdens haar slaap gegroeid is óf om hem of haar te wijzen op de rol van de twee vogels.  


Illustraties van Marja Roes

De Brabantse Marja Roes werkt als freelance illustrator voor diverse opdrachtgevers. Ze illustreert onder andere lesmaterialen, puzzelboekjes voor kinderen, spellen en tijdschriften.

Een eerdere samenwerking tussen Klaske Kassenberg en Marja Roes leverde het rijk geïllustreerde voorleesboek Bento en Alba, een asiel voor kinderen op.

Regelmatig exposeert Marja met haar schilderijen in België en Nederland.

Bestellen

Van slapen word je groot zal begin oktober 2022 verschijnen en is hier te bestellen. Het boek heeft een vierkant formaat van 21 x 21 cm en een harde kaft. Het matte, extra krasvaste laminaatlaagje biedt het prentenboek extra bescherming. Van slapen word je groot wordt ingenaaid gebonden. Dit heeft als voordeel dat de pagina's mooier open vallen. Dit is fijn omdat er illustraties in staan die over twee pagina's doorlopen.
Van slapen word je groot gaat € 17,50 kosten. Daar komt een vaste bijdrage in de verzendkosten bij van € 4,50 ongeacht het aantal boeken dat je bestelt.
Een korting van 40% op de verkoopprijs geldt voor boekhandels en kinderopvangcentra. De boeken met korting graag bestellen via de mail, info@uitgeverijweegbree.nl.
Wil je jouw boek(en) afhalen in Hengelo, Overijssel of in Amsterdam? Dat is mogelijk, stuur ook dan even een mailtje.
Omdat de verwerking van de bestellingen handmatig gebeurt, kan het enkele dagen duren voor je het boek ontvangen hebt. 

Gratis feeënstaf

Bestel jouw exemplaar voor 1 oktober 2022 en je ontvangt - half oktober - bij het prentenboek Van slapen word je groot een gratis feeënstaf! Of kom naar de promotiemiddag in de bibliotheek van Hengelo op woensdag 12 oktober.


Wil je dit prentenboek met je netwerk delen? Geweldig!

Dat kan via onderstaande knoppen:


Uitgeverij Weegbree
Klaske Kassenberg
IBAN  DE31 1001 1001 2621 4881 79
BIC  NTSBDEB1XXX