Uitgeverij Weegbree

Cover Fee Liesje, van slapen word je groot

Fee Liesje, van slapen word je groot


Van slapen word je groot

In een land hier niet zo ver vandaan, misschien wel om de hoek, woont fee Liesje. Fee Liesje houdt van mama, papa en natuurlijk van fee Lief. Maar het kleine feetje houdt ook van aardbeien, perziken en peren. Op een dag ziet fee Liesje een lekkere peer aan een tak van de perenboom hangen. Haar vleugels zijn nog niet groot en sterk genoeg om haar te dragen en dus gaat fee Liesje op haar tenen staan om de peer te plukken. Maar hoe ze ook probeert, ze kan er niet bij. Nét niet.
Van boosheid en verdriet omdat ze maar een kleine fee is, valt ze onder de perenboom in slaap. Maar als ze wakker wordt, kan ze ineens wél bij de peer! Fee Liesje is reuze blij: ze is gegroeid en nu is ze fee Lies. Van slapen word je groot. Dat is toch zo?

In het prachtig geïllustreerde verhaal spelen twee vogels een belangrijke - maar onbesproken - rol. Ze leven mee met fee Liesje en helpen haar zonder dat fee Liesje dit in de gaten heeft. 
Aan de voorlezer de keus om de kleine luisteraar net als fee Liesje in de waan te laten dat fee Liesje tijdens haar slaap gegroeid is óf om hem of haar te wijzen op de rol van de twee vogels.  


ın de media

Interview in de Culemborgse Courant van 8 november 2022

Foto bij interview Culemborgse Courant Van slapen word je groot

Illustraties van Marja Roes

De Brabantse Marja Roes werkt als freelance illustrator voor diverse opdrachtgevers. Ze illustreert onder andere lesmaterialen, puzzelboekjes voor kinderen, spellen en tijdschriften.

Een eerdere samenwerking tussen Klaske Kassenberg en Marja Roes leverde het rijk geïllustreerde voorleesboek Bento en Alba, een asiel voor kinderen op.

Regelmatig exposeert Marja met haar schilderijen in België en Nederland.

Bestellen

Van slapen word je groot is begin oktober 2022 verschenen en is hier te bestellen. Het boek heeft een vierkant formaat van 21 x 21 cm en een harde kaft. Het matte, extra krasvaste laminaatlaagje biedt het prentenboek extra bescherming. Van slapen word je groot wordt ingenaaid gebonden. Dit heeft als voordeel dat de pagina's mooier open vallen. Dit is fijn omdat er illustraties in staan die over twee pagina's doorlopen.
Van slapen word je groot kost € 15,00 kosten. Daar komt een vaste bijdrage in de verzendkosten bij van € 4,50 ongeacht het aantal boeken dat je bestelt.
Een korting van € 3,50 op de verkoopprijs geldt voor boekhandels en kinderopvangcentra. De boeken met korting graag bestellen via de mail, info@uitgeverijweegbree.nl.
Wil je jouw boek(en) afhalen in Hengelo (Overijssel), Culemborg, Assen of in Amsterdam? Dat is mogelijk, stuur ook dan even een mailtje.
Omdat de verwerking van de bestellingen handmatig gebeurt, kan het enkele dagen duren voor je het boek ontvangen hebt. 

In de boekhandel

Van slapen word je groot is nu direct verkrijgbaar bij de boekhandels in Assen, Culemborg, Enschede en Hengelo. Bij de overige boekhandels in Nederland en België kun je het boek ook bestellen.

Voor Feliz

Klaske Kassenberg heeft dit prentenboek geschreven voor haar kleindochter Feliz. De naam 'fee Lies' is dan ook niet zomaar gekozen! Het boek is geschikt voor alle peuters en kleuters, maar is natuurlijk extra leuk voor degenen die Feliz of Felice heten. 
Heb jij een (klein)dochter in de leeftijd van 0 tot 6 jaar, dan kun je Van slapen word je groot voor 10 euro bestellen! Stuur in dat geval even een mailtje naar info@uitgeverijweegbree.nl en voeg een foto of scan van het geboortekaartje toe. 


Wil je dit prentenboek met je netwerk delen? Geweldig!

Dat kan via onderstaande knoppen:


Uitgeverij Weegbree
Klaske Kassenberg
IBAN  DE31 1001 1001 2621 4881 79
BIC  NTSBDEB1XXX

>