De laatste vlucht

Cover De laatste vlucht
Cover De laatste vlucht

De laatste vlucht is het nieuwste boek van Klaske Kassenberg, het is een roman voor volwassenen. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Ellessy. Naast het fysieke boek - verschenen op 31 januari 2024 - is er een e-boek verkrijgbaar en aan een luisterboek wordt momenteel - februari 2024 - nog gewerkt.  

Over de thema's in De laatste vlucht

Het is ongeveer twintig jaar geleden dat ik een opleiding tot regressietherapeut volgde. Bij deze therapie kunnen vorige levens een belangrijke rol spelen, maar niet altijd. Ik heb ervaren hoe krachtig deze therapie werkt, maar stel dat de mens niet reïncarneert, dat er geen vorige levens bestaan, hoe kan het dan dat deze therapie zo goed werkt? Ik meende dat het antwoord gevonden moest worden in de werking van de hersenen en ik begon mij te verdiepen in de neurologie. Al snel raakte ik ervan overtuigd dat ik de werkzaamheid van alternatieve therapieën vanuit wetenschappelijke gronden kon verklaren. Daar wilde ik een boek over gaan schrijven!
Ik heb diverse universitaire modules neurologie, psychologie, genetica, epi-genetica en filosofie gevolgd en daarvan ook verschillende certificaten behaald, maar ik was en bleef toch een leek. Om een boek te publiceren dat serieus genomen zou worden, was dit niet voldoende en ik moest mijn plannen laten varen. 
Toch wilde ik wat met mijn verworven kennis doen en ik besloot een roman te schrijven waarin de hoofdpersonen mijn ideeën konden ventileren. Ik ontwikkelde onder andere het personage Isabel - waarin ik heel veel van mijzelf stopte - en Metin, een docent filosofie aan een lyceum in Kayseri.
Daarnaast spelen andere karakters een belangrijke rol, zoals de Turkse Ibrahim (Bram) en Zehra (Sara) en andere mensen die Isabel ontmoet en middels wie zij meer over de Turkse cultuur en politiek te weten komt.

De twee verhaallijnen in De laatste vlucht

Naast de zoektocht naar de achtergronden van het drama waarbij de twee jongens uit Kayseri omkwamen, loopt een tweede verhaallijn, namelijk de persoonlijke geschiedenis van Isabel zelf. Isabel is om verschillende redenen niet helemaal gelukkig met het leven dat ze leidt. Door de ontmoetingen gedurende haar tijd in Kayseri leert ze zichzelf en haar verlangens beter kennen. 

Als je nog meer over de achtergronden van het verhaal wilt weten, lees dan het verhaal achter de roman

Wil je graag een stukje lezen? Dat kan. Klik hier voor het eerste leesfragment en hier voor het tweede leesfragment uit De laatste vlucht.

De laatste vlucht is een boek geworden van het type dat ik zelf graag lees: toegankelijk geschreven, met diepgang en een ontknoping die je niet snel ziet aankomen!


Gemiddelde beoordeling
Jouw beoordeling
>