Uitgeverij Weegbree

Cover Bento en Alba, en asiel voor kinderen

Bento en Alba, een asiel voor kinderen

In Bento en Alba, een asiel voor kinderen draait het om de kinderen Bento en Alba, hun vader, mevrouw Ebru de professor en de hond Chica.
Bento en Alba zijn door de Nederlandse vader geadopteerd, ze komen uit een 'asiel voor kinderen' in Colombia. Papa is huisman en helpt ook de Turkse mevrouw Ebru de professor in haar huishouden - en soms in het laboratorium.
In deze ongewone setting beleven Bento en Alba heel gewone dingen.  

De verhaaltjes zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer vijf jaar. 

Wist je dat...

Na elk verhaaltje volgt een pagina met wist-je-datjes. Deze hebben meerdere functies. De meeste verhaaltjes hebben een thema waarover je goed met (je) kinderen verder kunt praten. De wist-je-datjes kunnen daarbij helpen. In de tweede plaats voegen ze voor de wat oudere kinderen - én de voorlezers - iets toe. Kinderen zijn van nature leergierig, leuke weetjes prikkelen de interesse. En interesse... geeft energie! Tot slot kunnen sommige weetjes je verrassen en verwonderen. Ze kunnen leiden tot gevoelens van ontzag, die op hun beurt weer leiden tot het gevoel deel uit te maken van een groter geheel. Dat zijn belangrijke én prettige gevoelens, die bijdragen aan je geluksgevoel.

Illustraties van Marja Roes

De Brabantse Marja Roes werkt als freelance illustrator voor diverse opdrachtgevers. Ze illustreert onder andere lesmaterialen, puzzelboekjes voor kinderen, spellen en tijdschriften.
Regelmatig exposeert zij met haar schilderijen in België en Nederland.
Marja verzorgt ook de illustraties bij de verhaaltjes over  Nasreddin Hoca op Impressie Turkije.

Bestellen

Bento en Alba, een asiel voor kinderen is  op 12 januari 2019 verschenen en is hier te bestellen. De reguliere prijs is 15 euro. Daar komt een vaste bijdrage in de verzendkosten bij van 2,50 euro.
Een korting van 40% geldt voor boekhandels en scholen. Bestellen via de mail, info@uitgeverijweegbree.nl.
Wil je jouw boek(en) afhalen in Hengelo? Dat is natuurlijk mogelijk, stuur dan even een mailtje.
Omdat de verwerking van de bestellingen handmatig gebeurt, kan het enkele dagen duren voor je het boek ontvangen hebt. 

Fragment Heimwee

Bento ligt in bed. Niet in zijn eigen bed. Nee, hij ligt in het bed op de logeerkamer bij mevrouw Ebru de professor. Maar Bento kan niet slapen. Hij denkt aan papa. Wat zou hij aan het doen zijn? Misschien speelt hij met Chica. En Alba? Zij ligt natuurlijk al te slapen. Bento houdt Mormel stevig vast. Het is alsof Mormel tegen hem zegt: ‘Ik wil naar huis’.
Bento knipt het lichtje bij het bed aan. Hij kijkt naar Mormel. Mormel kijkt verdrietig. Hij wil naar huis! En dan wil Bento ook naar huis. Nu meteen.
Hij hoort mevrouw Ebru de professor op de trap. En dan gaat de deur open. ‘Kun je niet slapen, Bento?’, vraagt mevrouw Ebru de professor.
‘Nee’, zegt Bento zacht. En dan: ‘Mormel wil naar huis. En ik ook’.
Mevrouw Ebru de professor komt op de rand van het bed zitten. Ze zegt: ‘Je hebt heimwee’.
Ze denkt even na en staat dan op en zegt: ‘Kom eens mee, ik wil je wat laten zien’.
Samen lopen ze naar de slaapkamer van mevrouw Ebru de professor. Aan de muur hangen foto’s.
‘Kijk’, zegt mevrouw Ebru de professor, ‘dit zijn allemaal foto’s van mijn vader en moeder en mijn broers en zusje. En van mijn dorp in Turkije. Ik mis hen elke dag een beetje. Maar soms mis ik hen heel erg. Dan wil ik naar mijn huis in Turkije, naar mijn familie. Dan heb ik heel erge heimwee.’
Bento kijkt naar de lachende gezichten op de foto’s en hij krijgt een heel raar gevoel in zijn buik.
‘Weet je wat ik doe als ik heimwee heb?’, vraagt mevrouw Ebru de professor.

Illustratie bij verhaaltje heimwee uit Bento en Alba, een asiel voor kinderen